Hjem

  Hjem
  Hva skjer
  Gjestebok
  Stamtavle
  Om rasen
  Ordbok
  Venner
  Hvorfor lab.
  Hunde humor
  Linker
  Vekt
  Bilder
  
    RSS
  Hvorfor velge labrador?


  Labrador er en hund du blir glad i! Påtrengende kontaktvillig. Forstår ikke forskjellen på folk og dyr (og forstår ikke forskjellen på menneskemat og bikkjemat). Finnes ikke sær. Elsker alt som lever. Trives best i sentrum av begivenhetenes gang. Som regel robuste hunder som er trygge på verden og seg selv. Utpregede sosialantropologer som lett tilpasser seg ulike kulturer. Selv har jeg feks en labrador som elsker å gå på møter. Da setter han seg på en stol, legger framlabbene på bordplata og ser på den som snakker. En gang traff jeg han i gangen med en kaffekopp i munnen, da hadde han vært på et møte uten meg.

  Har lang lunte. Bjeffer lite, men hopper desto mer. Du har alltid søle på jakka. Impulsiv og entusiastisk. Logrer ølbokser som står på bordet overende, drikker ølet og apporterer panten.

  Kleptoman av legning. Apporterer alt som ikke er limt eller spikret fast. Stjeler uten skrupler purre fra fremmede menneskers handleposer eller snapper smukken fra småunger som sitter i vogn. Skaffer seg lett en anselig samling barnevotter. Kommer gjerne til lunch med baguette innpakket i plast i munnen. Ikke spør hvor baguetten kom i fra. Lat som det ikke er din hund. Dette er sjelden problematisk da labradoren lett adopterer nye eiere.

  Fremlig og selvstendig hund. Tar gjerne bussen alene. Krever en fast hånd og klare grenser. Tar ikke nødvendigvis et nei for et nei.

  Labradoren er villig til å dø for det den tror på, som regel er det mat og kjærlighet. Spiser alt som kan svelges. Holder til en hver tid kjøkkengulvet rent for smuler. Bruker ikke pose selv, men spiser gjerne opp etter andre. Typisk tøsete hund som selger seg billig. Går gjerne fri ved fot i bytte mot puffet ris eller runderer 1000 m for en halv mandarin.

  Stort sett rørende samarbeidsvillig, men kan sette labben ned. Vet å legge ned veto hvis den mener at den må. Prosjektleder med stor kreativitet og mye initiativ. Viser stor standhaftighet i prosjektgjennomføringen. Gidder ikke omgås surpomper og tar ikke i mot kjeft.

  Interiørarkitekt av yrke med motstand mot det konforme og etablerte. Mener at hodeputer passer best på do, at sko hører hjemme i sengen og at vaskemaskinen er et ypperlig oppbevaringssted for løsøre av typen nøkler og brilleetui. Du finner sjelden to like sko i samme etasje. Opptatt av komfort og sover helst med pute.

  Fysisk sterke hunder med stor livsglede. Kombinasjonen kan være en utfordring for småvokste mennesker. Opplever ikke nødvendigvis båndet som en begrensning. Kan aksellerere fra 0-100 på ett sekund, gjerne på glatta. Ofte overstadig beruset og synger gjerne "jippi ja ja jippi jippi ja" mens den danser dansene "si ja til livet", "du er en rosenknupp", "hurra jeg fant en liten stein" og "jeg er en baby" med spontan korreografi. Kan dø av lykke.

  Røyter mye.

  Som regel språkmektig og går godt i lag med andre hunder. Blir sent (sjelden) voksen.

  Snusmumrik som gjerne går med nesa i bakken. Snuseadferd ofte kombinert med temporær hørselskade og kontaktvansker. Ellers god hørsel; kan oppfatte lyden av kjøleskapsdør som åpner seg gjennom tung søvn.

  Hanhundene har ofte høy bakbeinsføring og stort markeringsbehov. Tisser gjerne i naboens gummistøvler. Kan løpe langt for et nyp.

  Ypperlig sporhund, men bruk hansker. Ankommer gjerne sporslutt med vind i håret og skrubbsår på knærne. IKKE bruk menneske i slutten av sporet under innlæringen.

  Runderer med glede fram og tilbake til nabogrenda med brukket rygg under mottoet "djupe slag er alltid best". Går villig ut og kommer som regel tilbake før lunch. Liker ikke å returnere uten funn. Mener at man finner alltids noe(n) hvis man bare leter lenge nok. Tror på julenissen. Prima nese.

  Fantastisk brukshund! Har strikkmotor og ekstra batteri. Ber du den om å løpe en mil løper den to (så fremt du holder den slank). Glad i ball, men kan også belønnes med bæsjepose. Går agility på mandag, danser free-style på tirsdag, runderer på onsdag, går spor på torsdag, apporterer dummies på fredag, finner sopp på lørdag og tilbringer søndagen i sofaen med deg; ser film og spiser potetgull. Dårlig på IPO. Herlig lavinehund, elsker snø. Gravemani.

  Kaospilot som lager mye tøys og tull. Liker å løpe med pappeske på hodet.

  Viser stor entusiasme for barn og blir deres beste teddy. Tolererer barnefinger stukket godt inn i øregangen, men kan lett logre de minste over ende.

  Legger stor vekt på å holde tennene fri for plakk. Forlanger tannpirker. Er ikke pinne eller tre tilgjengelig bruker den helst gulvplanke eller dørkarm. Trekker deg med glede på ski over fjellet, sitter sammen med deg på svabergene og ser på solnedgangen, sover med deg i hengekøya, triller ball med ungene og gjør aller helst akkurat det du gjør til enhver tid. Liten ponny som liker å trekke pulk eller bære kløv. Fryser lite og ser mismodig ut ved bruk av dekken.

  Badenymfe. Kan apportere snorkel med unge på opp fra vannet. Liker å skli på magen i snøen. Ikke redd for regn og vind. Sover gjerne i telt og spiser Real turmat. Blir gjerne med på jakt eller café.

  Sittende fuglehund som kan brukes til all slags jakt. Blir aldri trøtt. Stor viltfinnerevne.

  Har lett for å sovne på fest. Ser sjelden grunn til å hause seg opp over bagateller. Takler uforutsette hendelser og livets omskiftelighet med fornuft og stoisk ro. Sjelden redd for skrømt. Raus på moral support og har alltid en klem til overs. Gir dine barne en lykkelig barndom. Blir en trofast liten støttekontakt i hverdagen. Tilbringer mye tid på fang. Blir din beste venn. Tapper og tålmodig. En labrador er lykkelig på en måte som smitter og dere ler mye i lag. Du ler mye av den og jeg tror nok at den ler mye av deg.

  En labrador kan være en utro tjener, men er en meget pålitelig kollega. Den forventer litt romslighet av sin eier. Behandle den med mye kjærlighet og stor respekt og finn fram til en fornuftig ansvarsfordeling mellom deg og din labbe. Da ofrer den gjerne livet og matpakka for deg.